Accions del document

El CTTC participa per primera vegada en projectes del Programa CENIT

Puja un nivell
Per teresa.san.jose Darrera modificació 18-03-2008 12:59

El CTTC participa en projectes concedits a la segona i tercera convocatòria del Programa “Consorcios Estratégicos Nacionales de Investigación Técnica” (CENIT).


El Programa CENIT està promogut pel Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) dins del marc de la iniciativa Ingenio 2010, i té com a objectiu fomentar la cooperació públic-privat en recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i).
Fins ara s’han resolt tres convocatòries del programa CENIT, una l’any 2006 i dos l’any 2007, en el marc de les quals s’han destinat més de 580 milions d’euros.
 
El primer projecte amb participació del CTTC s’anomena “Gestión Activa de la Demanda Eléctrica”, GAD, i té com a objectiu optimitzar el consum de potència elèctrica. El consorci que participa en aquest projecte està constituït per 15 empreses i 14 centres d’investigació associats, liderats per Iberdrola. El CTTC participa com a centre d’investigació associat a l’empresa DIMAT. Aquest projecte va començar oficialment el gener 2007 i té una durada de 4 anys. El projecte GAD va ser un dels 15 projectes de recerca industrial i estratègica aprovats en la segona convocatòria. El finançament total d’aquests 15 projectes va ser de 200 milions d’euros, el 60% dels quals correspon a subcontractació d’organismes de recerca, entre els que hi ha el CTTC.
 
El segon projecte, anomenat “Transporte Inteligente de Mercancias Intermodal”, TIMI, té com a objectiu l’optimització del transport de bens mitjançant la utilització de dos o més mitjans de transport. En el consorci, liderat per Atos Origin, participen empreses líders en l’àmbit del transport espanyol, a més d’empreses tecnològiques, universitats i centres d’investigació, amb l’objectiu comú de dissenyar una nova generació de sistemes de transport intel·ligent. Aquest projecte va començar oficialment el març 2007 i té una durada de 4 anys. El projecte TIMI va ser un dels 16 projectes que es van concedir en la tercera convocatòria. El finançament total va ser de 180 milions d’euros, 121 dels quals correspon a pressupost per a subcontractació d’empreses i centres d’investigació, un dels quals és el CTTC.
 
 
Per a més informació sobre el CTTC, dirigiu-vos a www.cttc.cat. Per a més informació sobre el Programa CENIT, dirigiu-vos a http://www.ingenio2010.es/.© PMT. Parc Mediterrani de la Tecnologia.
Edifici C-3 c/Esteve Terradas, 5 08860 Castelldefels
Tel. 93.413.70.09/10 info@pmt.es
Sobre aquest web